Toplotna črpalka Termoshop

toplotna-crpalka-termoshopToplotna črpalka je naprava s pomočjo katere lahko ogrevamo ali hladimo naše bivalne oziroma poslovne prostore ali pa jo preprosto uporabimo za ogrevanje vode. Deluje tako, da za njeno delovanje uporablja naravne obnovljive vire, kot so zrak, voda, zemlja ter sončna energija. Njena posebnost in tudi prednost je ta, da izkoristi do 75-odstotkov obnovljive energije iz okolja, energije iz električnega omrežja pa le 25-odstotkov. S tem pa se avtomatsko zmanjšajo emisije ogljikovega dioksida (CO2). V naš dom lahko torej postavimo napravo, ki je okolju prijazna, hkrati pa lahko z uporabo toplotne črpalke prihranimo kar nekaj denarja.

Toplotna črpalka sprejema toplotno energijo iz okolja ter jo preusmeri tako, da lahko z njo ogrevamo prostor, toplotno energijo pa vedno premika nasprotno od prvotne temperature. Tako je toplotna črpalka lahko uporabljena na dva načina, bodisi za ogrevanje bodisi za hlajenje prostorov. Ker toplotna črpalka porabi manj primarne energije kot običajni grelni sistemi, ogromno prispeva k zmanjševanju emisij plinov, ki so znani škodljivci okolja, na primer ogljikov ali žveplov dioksid ter dušikov oksid.

Prav zaradi možnosti hlajenja in ogrevanja hkrati, je toplotna črpalka iz energetskega, ekološkega in ekonomskega vidika najugodnejša rešitev za dom, predvsem pa za večji prostor, kot so trgovine, hoteli ali športni objekti, kjer je poraba električne energije večja kot sicer. Toplotna črpalka pa ne pomeni le prihranka na bančnem računu, temveč koristi tudi naravi.

Za namestitev toplotne črpalke ne potrebujemo nekega velika prostora, prav tako ne dimnika ali zbirnika za shranjevanje goriva. S tem si zmanjšamo skrbi čiščenja ter dobavo goriv. Torej še en dokaz, da je toplotna črpalka res ugodna rešitev tako za nas kot za okolje.

Vidimo, da je prednosti za uporabo toplotnih črpalk res veliko. Za izbiro tiste prave in najprimernejše za naše potrebe pa se je najbolje posvetovati  s kakšnim strokovnjakom, ki nam bo na strokoven način svetoval katera toplotna črpalka je tista, ki nam bo nudila največ in pri kateri bo izkoristek največji.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.