Kuhinje, izkušnje zaželene

kuhinje-celjeKuhinje vedno izbira z mešanico lastnih izkušenj in raznih oblik pomoči tujih virov. Izkušnje so od primera do primera različne. Naše izkušnje se začnejo v otroštvu, ko v kuhinjah staršev osvajamo prve veščine samostojne priprave hrane. Izkušnje se z leti večajo, počasi postajamo vedno bolj samostojni, naučimo se vsaj osnovnih veščin, mnogi v tem času osvojijo dobro kuharsko znanje. Ko se osamosvojimo ali odločamo samostojno, pridejo te izkušnje še kako prav. Bogatijo pa se skladno z izzivi, ki nam jih ponuja življenje in z samo kuhinjo. Kuhinja mora omogočati dobre ustvarjalne pogoje. Pestro izbiro modernih in kakovostnih kuhinj najdete na spletni strani http://danstudio-celje.si/.

V primeru, da prve korake v odraslo, samostojno življenje naredimo v najetem stanovanju, se velikokrat soočimo z obstoječo kuhinjo, včasih pa imamo celo priložnost, da se že v takem primeru soočimo z izbiro. Zagotovo pa takrat, ko bivalni prostor postane naša lastnina. V opremljenih stanovanjskih prostorih je manj izbire, izkušnje pa so vsekakor dobrodošle. Dobre lastnosti bomo v prihodnje prenesli v našo samostojno izbiro, ko bo zanjo nastopil čas. Hkrati pa bomo manj dobre lastnosti pretvorili v dobre. Izkušnje so številne in zelo različne. Največ se tičejo področji priprave hrane, shranjevanja hrane ter vzdrževanja čistoče. Vse te lastnosti preizkušamo dan za dnem.

Priprava hrane je odvisna predvsem od tega kakšno hrano pripravljamo, kako pripravljamo, za koliko oseb pripravljajo in podobno. Priprava hrane je lahko osnovna, bolj zahtevna ali pa vrhunska. Pri osnovni pripravi gre za osnovne veščine, izraba prostora v tem primeru ne pride posebno do izraza, potrebne so manjše delovne površine. Pri zahtevni pripravi hrane so vse zahteve večje. Potrebujemo tudi večje število posode, pribora in raznih pripomočkov, zato se pojavijo večje potrebe po uporabnih delovnih površinah, izraba prostora mora biti funkcionalna.

Pri vrhunski pripravi hrane so vse zahteve na najvišjem nivoju. Velikokrat gre za različne načine obdelave, priprave hrane, potrebujemo temu primerno zelo različne površine in pripomočke, ki so uporabljeni v različnem časovnem zaporedju. Shranjevanje hrane je različno predvsem glede na število oseb, prehranjevalne navade ter predvideno trajanje in razpoložljivost zalog. Večje število zahteva večji prostor, prehranjevalne navade imajo različne prostorske zahteve, lastnosti sestavin pa temu primerne načine shranjevanja, piko na I pa dodajo raznoliki načini nabave.

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.