Optimizacija spletnih strani

seo-optimizacijaOptimizacija spletnih strani. Vam je ta izraz kaj znan? To je izraz za izboljšanje vidljivosti spletnih strani na iskalnikih. Kaj to pomeni? Vsi , ki smo kdaj iskali karkoli na spletu vemo, da naše iskanje poteka nekako takole… Vpišemo recimo besedno frazo „ PALAČINKE „ in stisnemo išči, nakar nam izbrani iskalnik ponudi vrsto možnosti med katerimi lahko izbiramo. Vrstni red zadetkov je pa odvisen od pravil na spletnem omrežju. Nekatera od teh pravil so objavljena, nekatera pa so strogo varovana pred javnostjo. Kot vemo pa se pravila vedno spreminjajo in prav zato je SEO optimizacija spletnih strani tako dinamičen proces. Recimo torej da je cilj optimizacije, da neka spletna stran doseže čim višje število ogledov.

Smo v dobi računalnikov in spletne tehnologije kar večini odgovarja, sploh mlajši generaciji, saj je rojena praktično na računalniku. Pa vendar malo starejšim znajo take stvari malce ponagajati. Ste tudi vi eden izmed tistih, katerim se praktično zvrti že ob misli na tipkovnico in ekran? Pa nič ne de, imamo številne pripomočke in programe, na katerih nas te stvari priučijo. Da malo pripomorem, naj vas danes tudi jaz nekaj naučim…

Dobro je vedeti, da imajo tisti prvi izpisani rezultati iskanj nekajkrat več klikov kot rezultati iskanj na dnu strani. Po številnih raziskavah in analizah bi naj bila ta razlika nekje med 25 in 30 kratna. Se pravi, da če bo deseto izpisana spletna stran dobila 1o klikovm jih bo prvo izpisana stran (spletna stran, ki zaseda 1. mesto med organskimi zadetki) dobila med 250-300. Razlika je torej precejšnja!

Upam, da vam je sedaj jasno zakaj je tako zelo pomembno, da se vaša spletna strani nahaja čim višje med rezultati iskanj, ko uporabnik vpiše v iskalno polje eno izmed ključnih besed, ki so pomembne za vaše podjetje.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.