Toplotne črpalke zrak voda

Pri toplotnih črpalkah je izredno pomembno, da si ponudnik toplotnih črpalk ogleda lokacijo, saj je le tako lahko izbira toplotne črpalke prava in je upoštevana vsa specifika objekta. Trenutno so najbolje prodajane toplotne črpalke zrak voda. Toplotne črpalke zrak voda vas poleg tega, da vam ogrejejo stanovanje, preskrbijo tudi s toplo sanitarno vodo, v vročih mesecih, pa lahko stanovanje tudi ohladijo in nadomestijo klimatske naprave. Ta tip toplotne črpalke je najbolj primeren za objekte, ki v bližini nimajo vodnega vira za toplotno črpalko voda voda, niti dovolj zemlje za toplotno črpalko zemlja voda. Toplotna črpalka zrak voda za vir energije uporablja zrak.

Obratovalni stroški so zaradi tega nižji, saj je zrak zastonj. Energijski izkoristki toplotne črpalke zrak voda so izredno visoki. Ta toplotna črpalka je tudi cenovno izredno ugodna. Te toplotne črpalke so primerne tudi pri ogrevanju z radiatorji. Te toplotne črpalke so izredno učinkovite pri manjših stanovanjih z običajno izolacijo, prav tako so pa odlične za večje prostore, ki so dobro izolirani. Da bo toplotna črpalka zrak voda delala čim bolj optimalno je izredno pomembno kam usmerimo topel ali hladen zrak, ki ga črpalka proizvaja. Tople zrak usmerimo navzdol, proti tlom, medtem ko hladnega proti stropu. Tako bo toplotna črpalka ogrevala in hladila najbolje.

Izredno pomembno je tudi čiščenje filtrov toplotnih črpalk. Filtre toplotnih črpalk lahko čistimo s spiranjem. Paziti moramo, da jih potem dobro osušimo. Druga možnost čiščenja filtrov toplotnih črpalk je sesanje s sesalnikom za prah. Toplotne črpalke različnih proizvajalcev se med seboj izredno razlikujejo. Zato je zelo pomembno je, da vam ponudnik toplotnih črpalk zna svetovati, kateri proizvajalec toplotnih črpalk je pomemben za kakšen objekt. Podjetja, ki zastopajo več blagovnih znamk imajo tako veliko prednost pred drugimi. Pomembna so tudi redna servisiranja in vzdrževanja toplotne črpalke, za kar praviloma poskrbi ponudnik toplotnih črpalk. Prav tako vam v primeru okvare priskrbi rezervne dele.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.