Šampon proti izpadanju las

sampon-proti-izpadanju-lasKo opazimo izpadajoče lase, mrzlično začnemo iskati razloge za izpadanje in načine, s katerimi se bomo borili proti omenjeni problematiki. Na plan privrejo vsi miti o laseh in njihovi negi in številne nekoč slišane zgodbe o izpadanju las in preprečevanju tega pojava. Za usšeno borbo proti izpadanju las, se mnogi poslužujejo raznovrstnih kozmetičnih preparatov med katerimi je najbolj popularen šampon proti izpadanju las.

Pri izpadanju je pomembno, da smo pozorni na količino izpadlih las. Velikokrat se namreč zgodi, da pri količini izpadlih las, ki naj bi bila normalna (petdeset do sto las na dan) zaženemo vik in krik, obratno pa nas na resno težavo z izpadanjem las pogosto opozori tretja oseba. Najpogostejši vzroki, zaradi katerih se spopadamo z izpadanjem las, so različne bolezni, zdravljenja s stranskimi učinki, stresno življenje, vplivi predvsem onesnaženega okolja … Kdaj stopiti do zdravnika? Ko lasje izpadajo do te mere, da se na lasišču pojavi pleša, je zdravniški pregled neizogiben. Diagnoza, ki jo zdravnik postavi, mora biti pravilna, saj v nasprotnem primeru zdravljenje kljub zdravnikovemu nasvetu ne bo učinkovito.

Alopecija je strokovni izraz za izpadanje las kot posledica številnih razlogov. Specialisti na področju dermatologije ločijo brazgotinsko in nebrazgotinsko alopecijo. Pri brazgotinski pride do popolnega uničenja lasnega mešička in ko ta enkrat odmre, na tem mestu ni več mogoče, da bi las ponovno zrastel.

Dejstvo pa je, da se brazgotinsko izpadanje las pojavlja v veliko manjšem obsegu od nebrazgotinskega. Tudi pri drugem je pomembno, da se začne zdraviti takoj, ko opazimo preveliko redčenje las. Poleg zdravil v fizični obliki, s katerimi zdravimo težje primere izpadanja las, je mogoče poseči tudi po presaditvi las in izboljšati trajno plešavost. Ko opazimo, da je lasišče na določenih mestih pordelo ali se lušči, postanimo na znake pozorni. Luščenje velikokrat pomeni prhljaj, vendar če tega z ustreznimi šamponi ne odpravimo in če je koža še vedno pordela, je najbolje, da lasišče pregleda zdravnik. Za zdravo lasišče lahko veliko storimo sami. Redna in zdrava prehrana, gibanje in spočitost so le eni od številnih dejavnikov, s katerimi se lahko borimo proti izpadanju las.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.