Poliranje Minox

poliranje minoxAvtu smo kot vsako leto kupili novo vinjeto in ga preobuli v nove gume. Po dolgem času smo ga še posesali znotraj in zunaj in ga oprali. Ta poseg je bil že zelo nujen. Po odstranitvi debele plasti blata, se opazi, da naš avto že nekaj časa ni več nov. Manjše praskice in poškodbo na srečo odpravi že hitro poliranje. Večjih ni bilo že nekaj časa. Kliknite na povezavo, če potrebujete industrijsko poliranje, raziglevanje ali brušenje.

Poliranje lahko opraviš tudi sam doma. Avto po pranju dobro posušiš in se spraviš k drgnjenju s polirnimi pastami in ostalimi žavbami. Iz tega lahko nastane zaposlitev za vso družino. Krpe daš še otrokom in vsi skupaj drgnete po avtu, dokler ta ne zasije. To lahko traja in traja. Če nimaš sreče in talenta, naneseš na kakšen konec več ali manj kot drugje in to opaziš prepozno. Strehe seveda ne dosežejo pa včasih izpustijo kakšen vogalček tudi nižje. Vmes se naveličajo in utrudijo ter začnejo tečnariti. Lep sončen dan postane veliko manj lep.

Mi smo se na podlagi preteklih izkušenj tokrat odločili, da je bilo že pranje avta dovolj garanja za en dan. Poliranje smo prepustili strokovnjakom. Medtem ko smo se mi mastili s pico in sokovi je avto postajal vse lepši. Odpravili smo se še na kratek sprehod po kosilu in nahranili veveričke v parku. Vsi smo bili srečni in sproščeni in nihče ni histerično jokal.

Prevzeli smo vozilce in plačali za poliranje. Z bleščečim lepotcem smo se odpeljali še na izlet do kolegov na drugem koncu Slovenije. Ti so me najprej vprašali, če imam nov avto.

Gotovo bom avto še kdaj odpeljal v delavnico in vzel dražji paket poliranje. Tisti traja dlje časa, uporabijo pa tudi boljše materiale. Prihranjen čas pa bom raje preživel z družino in jih na koncu odpeljal še na kakšen izlet. Seveda samo po asfaltiranih cestah, da se moj jekleni lepotec ne bo zaprašil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.