Kuharska knjiga Okusno²

Kuharska knjiga Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno: hitro, enostavno in zabavno, ki je bila prodana v več kot 4.000 izvodih. Avtor kuharskih knjig Okusno je Radoš Skrt, ljubitelj kulinarike, popotnik in predvsem strokovnjak za internetni marketing.

Radoš Skrt rad kuha že od malih nog. Predvsem v današnjih turbolentnih časih ga kuhanje sprošča, saj mu predstavlja začasen umik od vsakodnevnih poslov, ki so zaradi številnih strank in nenehne dinamike, ki jo zahteva internetno poslovanje, velikokrat pogojeni tudi s precejšnjim stresom. Radoš pri kuhanju najraje uporablja stil, ki mu v šali pravi »freestyle«. To pomeni, da nikoli (razen pri peki peciva) ne meri in tehta količin, da se nikoli ne ravna striktno po receptih ampak da kuha preprosto po navdihu in s sestavinami, ki mu pridejo pod roke. Zakaj bi se držal strogih kalupov napisanih receptov, ko pa je lahko kuhanje tako preprosto in kreativno. Ravno zaradi tega je imel pri pisanju obeh kuharskih knjig največ težav s strogim merjenjem vsega kar je uporabil v receptih.

Že prva kuharska knjiga z naslovom Okusno: hitro, enostavno in zabavno, ki je izšla leta 2011 pri založbi Didakta, je bila nekaj posebnega, saj je bila v tistem času ena redkih knjig, ki je ob prav vsakem receptu imela pripadajočo barvno fotografijo.

kuharska knjiga okusno

Radoš Skrt je pri pisanju kuharske knjige Okusno² šel še korak naprej, saj je nekaj več kot 100 receptov opremil kar s 565 barvnimi fotografijami. Pri veliko receptih v kuharski knjigi Okusno² je namreč s fotografijami prikazan tudi postopek priprave jedi. S takšnim načinom podajanja receptov je skušal Radoš približati kuhanje tudi tistim manj veščim uporabnikom loncev in kuhalnic.

V kuharski knjigi Okusno² boste našli več kot 100 receptov, ki so razvrščeni v 7 kategorij: juhe, kruh, rižote, zelenjavne jedi, testenine, meso in sladice.

Kuharsko knjigo Okusno² lahko naročite prek spletne strani www.okusno.si

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.