Infrardeči paneli imajo številne prednosti

ogrevanje infrardeci paneliOgrevanje z infrardečimi paneli postaja vedno bolj priljubljeno. Glavni razlog za to je njegova izjemna učinkovitost in nizki stroški obratovanja. Delujejo na električno energijo, zato je dobrodošel način ogrevanja predvsem pri tistih, ki porabljajo obnovljive vire energije. Ne glede na to, pa številni podatki nakazujejo na to, da s tem načinom ogrevanja lahko veliko privarčujete. Poleg tega pa imajo infrardeči paneli še številne druge prednosti. Infrardeči paneli so izjemno ekonomični zaradi svojega specifičnega načina delovanja.

Električna energija se namreč pri tem načinu ogrevanja pretvarja v infrardečo svetlobo, ki nas spominja na čas, ko se grejemo na soncu. Infrardeči paneli oddajajo dolge infrardeče valove in obsevajo predmete v prostoru, ki oddajajo toploto v prostor. Na ta način je celoten prostor nekakšno ogrevalno telo. Zaradi tega dosežemo občutek toplote že pri bistveno manjši porabi energije.

Naslednja prednost tega načina ogrevanja je, da ga lahko namestimo zgolj v en sam prostor, lahko pa nam služi za ogrevanje celotnega objekta. To je odvisno predvsem od naših potreb in želja. Infrardeči paneli se lahko po želji vklapljajo in izklapljajo, oziroma lahko omejimo njihovo prostorsko in časovno ogrevanje. Zato so primerni na primer tudi za poslovne prostore, prostore z visokimi stropi ali neogrevana skladišča.

Investicija v tako imenovano infrardeče ogrevanje je relativno nizka, zato je to ena od bolj pomembnih prednosti, ki jih infrardeči paneli ponujajo. Pri namestitvi ne potrebujete večjih gradbenih posegov, lahko pa se odločite tudi za postopno investicijo in jih najprej namestite le v najbolj potratne prostore. Za namestitev potrebujete nosilne elemente ter napeljavo elektrike do predela, kamor jih želimo namestiti. Če sčasoma ugotovimo, da nam na primer en infrardeči panel ne zadostuje za ogrevanje določenega prostora, lahko naknadno namestimo dodatnega. Torej se lahko z montažo infrardečih panelov malce poigramo, predno bomo našli za nas najbolj optimalno rešitev.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.