Zelene stene

zelene steneZelene stene ne predstavljajo zida v stanovanju, ki bi ga prepleskali v zelo barvo, ampak gre za ozelenjene plošče, ki jih je običajno možno kupiti v dimenzijah 50 x 100 cm ali 50 x 50 cm. Zelene stene ali zeleni paneli dajejo naraven videz, ne zahtevajo zahtevnega vzdrževanja, njihova namestitev je enostavna. V primerjavi s pravim rastlinjem, so cene zelenih sten precej nižje. Prednost je tudi ta, da so zelene stene dejansko zelene celo leto in da na njih ne vplivajo vremenski vplivi.

Z nakupom zelenih panelov si lahko steno, ki jo nameravate okrasiti, dekorirati sestavite čisto po svojem okusu. Zelene stene so sestavljene iz različnih imitacij pravega zelenja, zato je različic, ki jih lahko kupite zelo veliko.

Umetne rastline, ki so v zeleni steni seveda ne zahtevajo zemlje in zalivanja. Liste in rastline ne venijo in ne odpadajo. Vzdrževanja zelenih panelov praktično ni. Montaža zelenih panelov je zelo enostavna. Običajno se sestavljajo po sistemu na klik. Zelene stene imajo vedno lep naraven videz. Uporabljajo se lahko tako za dekoracijo kot za zastiranje pogledov ali npr. protihrupno pregrado. Z zeleno steno si lahko v pisarni ustvarimo pravi džungelski videz v kolikor izberemo večje in bolj razkošne rastline in liste.

Seveda je od izbire rastlin odvisna tudi cena, ki se obračuna na kvadratni meter. Običajna debelina zelenih sten je od 5 do 30 cm. Pomembno je da kupiti takšne zelene stene, ki imajo UV zaščito, ki bo steno varovala pred sočnimi žarki, in bo material iz katerega so narejene rastline veliko dlje časa ohranil barvo, izgled in kvaliteto. Cene manjših zelenih sten (plošča 50×50 cm) se začnejo pri okoli 17€. Za najdražje plošče bo pa potrebno odšteti tudi 250 € ali več. Kot primer naj navedemo zeleno pregrado iz pušpana dimenzij 100x100x30 cm, ki stane celo 350€. Svetujemo vam, da se pred nakupom pozanimate tudi o stroških dostave in montaže.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.