Raziskovanje kulinaričnih užitkov z novo kuharsko knjigo Okusno3

kuharska-knjiga-rados-skrtV svetu gastronomije združitev različnih kulinaričnih tradicij pogosto privede do nastanka zanimivih in okusnih jedi, ki razburkajo brbončice in ponujajo čudovito potovanje skozi okuse, ki imajo izvor v različnih deželah. Radoš Skrt, ljubiteljski kuhar in kulinarični navdušenec, je to bistvo čudovito ujel v svoji novi kuharski knjigi “Okusno3”.

Njegova nova kuharica je zakladnica receptov, ki izvirajo povečini iz bogate in raznolike balkanske, mediteranske in orientalske kuhinje. Kuharska knjiga Okusno3 vsebuje več kot 100 receptov, ki so opremljeni z bogatim slikovnim gradivom.  V knjigi boste našli vse od priprave kruha z drožmi, eksotičnih jedi, mesnih in morskih jedi, do zdravih zelenjavnih jedi in slastnih sladic. Pridružite se nam in se podajte na gastronomsko pustolovščino po straneh kuharske knjige Okusno.

Spoznajte avtorja: Radoš Skrt

rados-skrt-kuharska-knjigaRadoš Skrt, ljubitelj kulinarike, predvsem pa strokovnjak za internetni marketing, je strasten ljubiteljski kuhar že od malih nog. Njegova »kuharska« pot se je začela s skromnimi začetki v mamini kuhinji, kjer se je prvič zaljubil v umetnost kuhanja.

Z leti je izpopolnjeval svoje znanje, prekuhaval številne recepte, najprej tiste od babic, ostalih sorodnikov in prijateljev nato pa tudi iz številnih kuharskih knjig, ki si jih je vedno rad nakupoval. V vseh teh letih je tudi veliko potoval, da bi spoznal skrivnosti pristnih balkanskih, sredozemskih in predvsem italijanskih jedi.

Skrtova kulinarična filozofija se osredotoča na uporabo svežih sestavin ter na pripravo tradicionalnih jedi na kar se da preprost način. Najraje kuha v »prostem slogu«, se pravi brez uporabe tehtnice in prosto po navdihu.

Lahko bi rekli, da je njegov glavni moto pri kuhanju: hitro, enostavno in zabavno. Povrh vsega vse postopke in pripravljene jedi tudi fotografira. Tako boste v kuharski knjigi Okusno3 našli prek 580 barvnih fotografij!

Kulinarična pustolovščina

Kuharska knjiga Okusno3 popelje bralce na očarljivo kulinarično popotovanje. Ne samo preko številnih receptov, ki izvirajo povečini iz balkanske, srednjeevropske, mediteranske in orientalske kulinarike, ampak tudi prek opisov kulinaričnih potovanj, ki jih je opravil od izdaje njegove prejšnje kuharice Okusno2. Zgodbe dodajo knjigi topel in oseben pridih, zaradi česar predstavlja knjiga poleg praktičnega kuhinjskega spremljevalca tudi prijetno branje.

Skrtovi recepti vas med drugim popeljejo v očarljive vasi in živahne tržnice Balkanskega polotoka, kjer jedi kot so sarma, mučkalica in pasulj negujejo že generacije. Preko receptov se lahko potopite tudi v s soncem obsijane okuse Sredozemlja z jedmi, kot so: raznolike pašte, pizze in morske jedi.          Skrtovi mediteranski recepti so pravi praznik preprostih in enostavno pripravljenih jedi. Pestrost začimb in raznovrstnih ter drznih okusov boste lahko spoznali v razdelku eksotične jedi.

Kuharsko knjigo Okusno3 lahko kupite na naslovu https://www.okusno.si/izdelek/kuharska-knjiga-okusno3/

Izkusite prefinjenost italijanske kuhinje s klasičnimi jedmi iz testenin (špageti po milansko, gozdarska pašta, špageti bolognese, itd.) do rimskih njokov in njokov z žajbljem, maslom in parmezanom. V receptih, ki jih boste odkrivali v kuharski knjigi Okusno3 boste spoznali kako je med drugim zajeto bistvo italijanske kulinarične dediščine.

okusno3-knjigaRazdelek Zelenjavne jedi ponuja široko paleto zelenjavnih jedi, ki poudarjajo vsestranskost svežih pridelkov: za tiste, ki iščejo zdrave in okusne vegetarijanske jedi. Ti recepti so dokaz Skrtove ustvarjalnosti, od ratatouill, cvetačnega kuskusa do pesta iz bučnih semen.

Seveda ni nobeno kulinarično potovanje popolno brez sladkega konca. Poglavje sladice je z 20 recepti zakladnica razvajanj (od borovničeve pite, danskih cimetovih rolc do mangovega štrudlja), ki bodo zagotovo zadovoljila vaše želje po sladkem.

Okusno3 se od številnih kuharskih knjig razlikuje predvsem po tem, da je Radoš Skrt neomajno zavezan pristnosti in da zna poenostaviti zapletene recepte za domače kuharje. Ne glede na to, ali ste izkušeni kuhar ali začetnik v kuhinji, boste zaradi Skrtovih podrobnih navodil in nasvetov te jedi zlahka poustvarili v svoji kuhinji.

Zaradi Skrtove predanosti pristnosti, strasti do kuhanja in talenta za združevanje različnih kulinaričnih tradicij je ta kuharska knjiga obvezna oprema za vse, ki želijo raziskati svet gurmanske kuhinje v udobju lastne kuhinje. S kuharsko knjigo Okusno3 v roki boste lahko uživali v bogati paleti okusov.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.