Krema proti gubam kot pripomoček v boju proti staranju

Ste tudi vi ena izmed tistih žensk, ki na obrazu in drugod opažajo nadležne gubice? Te so del normalnega procesa staranja in žal se njihovemu nastanku nihče ne more izogniti. Koža namreč s časom postaja tanjša, poleg tega pa težje ohranja vlago in izgublja elastičnost. K nastanku gub seveda lahko pripomorejo tudi drugi dejavniki, med drugim genska predispozicija, neprimerna zaščita kože pred soncem, kajenje, nepravilna prehrana in še bi lahko naštevali. Na srečo pa lahko nastanek gub omejimo ali pa ga preprečimo kar vnaprej. Ne skrbite, drage lepotne operacije, ki lahko povzročijo neželene stranske učinke, niso edina možnost – eden od pripomočkov v boju proti gubam je lahko tudi kakovostna in cenovno dostopna krema proti gubam.

Ob nakupu bodite pozorni, da izberete takšno, ki je primerna za različne tipe kože. Gubice se namreč lahko pojavijo ne le na obrazu, ampak tudi na vratu in dekolteju, kjer so tipi kože različni. Poleg tega je pomembno, da krema proti gubam vsebuje le naravne in klinično ter dermatološko testirane sestavine, ki bodo zagotovile mladosten videz kože. Še posebej dobrodošle kreme proti gubam so tiste, ki vsebujejo tiste sestavine, ki kožo še dodatno vlažijo in pripomorejo k njeni hitrejši obnovi. Dobra krema proti gubam pa bo poskrbela tudi za zaščito kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Za optimalen učinek ne pozabite niti na pravilno in uravnoteženo prehrano ter uživanje primerne količine tekočine. S staranjem namreč koži ne uspeva več proizvajati zadostne količine naravnih maščob, zato, kot rečeno, težje ohranja vlago. Hidracija telesa je izjemno pomembna, ne pozabite pa si privoščiti niti zadostne količine spanca, ki bo pripomogel k regeneraciji telesa, s tem pa tudi k obnovi in zaščiti kože. Pred spanjem ne pozabite odstraniti ličil, saj je možnost za nastanek gub večja, če spite z njimi. Ličila namreč lahko prodrejo v pore, kar lahko pospeši proces staranja in vodi v nastanek neželenih gub.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.