Dolina Soče kot festivalska destinacija

dolina-soceDolina Soče je z unikatno naravno kuliso idealna izbira za dopust. Zaradi neokrnjene narave je priljubljena destinacija ljubiteljev različnih športov, pa vendar dolina Soče združuje tudi festivalske in glasbene navdušence. Najbolj znan festival, zaradi katerega je dolina Soče postala še bolj znana, je zagotovo festival Metaldays. Vsako leto ob koncu julija je dolina Soče obarvana črno, saj predvsem Tolmin preplavi na tisoče glasbenih navdušencev z vsega sveta. Kot se za glasbeno zvrst spodobi, so večinoma oblečeni v črnino. Vzdušje v tem času je fenomenalno, ˝metalci˝ pa so s strani domačinov označeni za ene najljubših gostov. Prijazni, sproščeni, okoljsko osveščeni in predvsem ljubitelji narave. Točno takšne obiskovalce si dolina Soče še posebej želi.

Črnino kmalu nadomesti več barv; dolina Soče namreč gosti tudi festival Punk Rock Holidays. Sotočje Tolminke in Soče, različni festivalski odri, kampiranje v neokrnjeni naravi, je le nekaj razlogov, zakaj je dolina Soče pravi festivalski raj. Vrhunske glasbene skupine privabljajo obiskovalce z vsega sveta, festivali pa so razprodani že več mesecev pred začetkom. Ob vsem, kar ponuja dolina Soče, so takšna dejstva povsem samoumevna.

Po ˝metalcih in punkerjih˝ je na najlepšem festivalskem prizorišču, ki ga skriva dolina Soče, čas za mirnejše ritme. Overjam reggae festival konkurira največjim tovrstnim festivalom v Evropi. Še en odličen festival, ki ga na stičišču treh držav ponuja dolina Soče. Odmevne glasbene skupine poskrbijo za nepozabno vzdušje, v času festivala pa so na voljo tudi različne aktivnosti: delavnice joge, plesa, športne aktivnosti. Dolina Soče se predstavi tudi na stojnicah, s prodajo unikantih izdelkov ter domače hrane in pijače. Festival predstavlja simbol miru ter sprejemanja različnosti, česar se dolina Soče še posebej veseli.

Ne glede na to, kakšna glasba boža vaša ušesa, dolina Soče je idealna izbira za sproščanje v naravi, druženje s somišljeniki in uživanje v izbranih notah.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.